BAYíS BUSHYFUR KENNEL
Kaarina Naaralainen
19920 Pappinen, FINLAND
040-810 5672
baysbushyfur.kennel@pp.inet.fi
tai kennel@baysbushyfur.net

 

KASVATTAJASTA
Kennelnimen Bay’s Bushyfur takaa löytyy kasvattaja Kaarina. Intohimoni ovat koirat ja tietenkin karvattomat koirat. Panostan kasvatuksessani erityisesti kasvattamieni rotujen tasapainoiseen luonteeseen ja hyvään terveyteen, jotka ovat minulle kasvattajana itsestäänselvyyksiä.

Innostukseni karvattomiin koiriin alkoi jo ollessani 15 vuotias koulutyttö. Siihen aikaan kovasti koirista kiinnostuneena selailin kaikki käsiini saamat koirakirjat ja sieltä löysin ”kiinalaisen töyhtökoiran” nykyisen kiinanharjakoiran. Enpä arvannut tuolloin koirakirjoja selaillessani, että useita vuosia myöhemmin kasvattaisin näitä valloittavia rotuja.
Ensimmäinen roduistani oli siis kiinanharjakoira, jonka ensimmäisen yksilön hankin vuonna 1990 ja myöhemmin sitten nämä muut, perunkarvatonkoira (1997), meksikonkarvatonkoira (1999) ja amerikankarvatonterrieri (2003). Haaveenani oli pitkään kasvattaa kaikkia karvattomia rotuja, mutta miellyin eniten nykyisin kasvattamiini perunkarvatonkoiraan.

Perheeseeni kuuluvat mieheni Jyrki, joka on innokas koiraharrastaja toimien kaikessa toiminnassa kanssani, hän myös esittää koiriamme näyttelyissä. Poikamme Reijo ja Jarmo ovat jo aikuisia ja muuttaneet pesästä, mutta silti edelleen monessakin kennelimme toiminnassa mukana.
Asumme omakotitalossa metsän keskellä Joutsan Pappisten kylässä. Jossa koirillamme on paljon tilaa oleilla sekä sisätiloissa perheemme keskuudessa, että ulkona vapaana juosten.

KENNEL
Kennelimme on tavallinen koti, jossa koiranpennut syntyvät ja lähtevät ajallaan maailmalle omiin tuleviin koteihinsa. Meiltä lähtevät pennut aloittavat elämänsä alkutaipaleen perheemme keskuudessa kasvaen. Oppien kuulemaan ja näkemään normaalien kotiaskareiden äänet ja seurustelemaan ihmisten sekä aikuisten koirien kanssa.

Pyrin kaikessa oikeudenmukaisuuteen ja rehellisyyteen jalostaessani ja myydessäni koiriani eteenpäin niistä kiinnostuneille ihmisille. Sillä mitä me kasvattajat olisimme ilman niitä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita antamaan juuri meidän koirillemme huolehtivan ja rakastavan kodin? Tämän vuoksi pyrin olemaan mahdollisimman rehellinen ja oikeudenmukainen näitä ihmisiä kohtaan.

Noudatan toiminnassani Suomen Kennelliiton kanssa tekemääni kasvattajasitoumusta. Olen myös Suomen kennelliiton SKL:n, rotujärjestön Suomen Seurakoirayhdistys SSKY:n ja rotuyhdistyksen Suomen Karvattomat Rodut – SuKaRo ry jäsen. Viimeksi mainitun puheenjohtajana olen toiminut kymmenisen vuotta. Olen myös käynyt Jämsän maatalousoppilaitoksen järjestämän koirankasvattaja kurssin (320h), (joka on ainut tämän kaltainen kurssi mikä on järjestetty kasvattajille Suomessa).

Kaikki perunkarvatonkoira pentueemme on rekisteröity Suomen kennelliittoon.
Linkistä näet kaikki Suomessa rekisteröidyt pentueet SKL-pentue rekisteröinnit

Kennelimme on myös Suomen Kennelliiton Vuolasvirta- palkitsema

Kennelimme kuuluu myös virallisten kenneltarkastusten piiriin
(eläinsuojelulaki) eli meillä käy mm. säännöllisesti valvontaeläinlääkäri tarkastamassa tilat sekä koirien kunnon.

Olen myös luonut hedelmälliset yhteistyösuhteet maan rajojen ulkopuolelle, ja teen työtäni itsenäisesti kattojärjestön Suomen Kennelliiton jäsenenä. Koiranjalostuksessa on kuitenkin itsestään selvää, että pinnallisiksi jäävät kurssitukset ja jäsenyydet eri yhdistyksissä ja killoissa eivät korvaa kirjaimellisesti ruohonjuuritasolla päivittäin saatavaa oppia siinä ympäristössä ja niissä oloissa, missä normaalisti koiran kanssa elän. Parasta oppia, tietoa ja kokemusta olen saanut omia koiria ja niiden jälkikasvua seuraillen nyt jo 20 vuotta.

Tavoitteenani on kasvattaa mahdollisimman hyväluonteisia, terveitä, rotumääritelmän mukaisia koiria johon mm. kuuluu täydellisen karvattomuuden tavoittelu, tosin liikoja karvojakaan koskaan salaamatta.
Pyrin siis kasvattamaan koiria, jotka toiveeni mukaan pystyisivät ensisijaisesti elämään mahdollisimman tasapainoista perhekoiran elämää.
Ns. näyttelykoiria meillä ei kasvattamalla kasvateta, koska se ei mielestäni millään lailla edistä rodun säilymistä tai kehitystä sellaisenaan. Toisekseen kaikista koirista ei tule näyttelykoiria eikä kaikki ihmisetkään ole "näyttelyihmisiä", joten myös ne sohva champioonit ovat tärkeä osa koirankasvatukseni kokonaisuutta.

Mitään näistä edellä mainituista ominaisuuksista ei mielestäni saisi laittaa etusijalle, koska jos joku näistä ominaisuuksista menee jonkin edelle, ei koira ole kokonaisuutena sellainen, kuin sen pitäisi olla.
Teettäessäni pentueita etsin aina ennemmin mahdollisuuksia virheiden sijaan.

En myöskään kasvata yhtään pentuetta, mistä en voisi itselleni pentua jättää.

Kasvatukseni tarkoitus on aina ollut katsoa pitkälle tulevaisuuteen, koska hyvin moni rotu on tuhoutunut vain pelkkiin ulkomuotoon perustuviin ominaisuuksiin tuijottamalla (etenkin näyttelykoirat).
Suosin kasvatuksessani ulkosiitosta (sukusiitos 0%) tai hyvin pientä sukusiitosprosenttia, koska näin uskon edistäväni rodun geneettistä monimuotoisuutta ja rodun säilyvän maapallolla vielä silloinkin, kun itse olen täältä jo poistunut. Tämän vuoksi yksi tärkeä osa tavoitteistani on aina ollut panostaa omien koirieni sukutauluihin sopivien eri sukuisten koirien tuontiin ulkomailta ja näin etsiä uusia sukulinjoja, joita tässä vuosien mittaan onkin kertynyt jo useita (lista tuonneistani tämän sivun lopussa).

Vaikka emme suuremmin kehuskele koiriemme tuloksilla, niin mainittakoon kuitenkin nämä suurimmat historialliset tähtihetket näyttelykehissä ja harrastuskentillä; perunkarvatonkoirissa

1998 Suomen ensimmäinen BIS sijoitus Bay's Bushyfur Yupiki

2013 Suomen ensimmäinen pieni perunkarvatonkoira ROP-kasvattaja

2013 Suomen ensimmäinen Sertin saanut karvallinen perunkarvatonkoira Bay's Bushyfur Nina Nawikuna

2014 Suomen ensimmäinen Maailman ja Euroopan Voittaja ROP-kasvattaja, pieni perunkarvatonkoira

sekä 2008 Agilityssä Suomen ensimmäinen saavutus AGI3 nousu, Bay's Bushyfur Miwok.

Amerikankarvatonterriereissä
2010 ensimmäisen AGI3 nousun on tehnyt Bay's Bushyfur E'Comox sekä 2009 saman koiran saavutuksiin kuuluu myös TK1 koulutustunnus.

KENNELIN HISTORIAA
Jatkan tästä kertomalla aluksi hiukan kennelimme historiasta ja jatkaen sitten nykypäivään.
Karvattomien rotujen kasvatuksen olen aloittanut vuonna 1993, kun ensimmäinen pentueemme syntyi. Kennelnimen Bayís Bushyfur sain keväällä 1994.
Ensimmäinen roduistamme oli kiinanharjakoira. Tämän rodun kasvatuksen aloitin koiralla nimeltään El-Radzith Real Roseanne Netta, joka tuli kotiimme  keväällä 1990. Netta sai meillä kaksi pentuetta yhteensä kuusi (6) pentua, joista muutama jatkoi sukuaan. Kennelimme kiinanharjakoiran kasvatus jatkui vuoteen 2002 saakka.
KUVIA HARJAKOIRISTAMME

Tässä välissä hankimme myös toisen karvattoman rodun kenneliimme, joka on perunkarvatonkoira. Kennelimme ensimmäinen perunkarvatonkoira pieni on Tanskan tuonti vuonna 1997 Caprioso Pepino Pero Jade, kasvattaja Conny Rasmussen. Jadella jälkeläisiä on 13.

Muita perunkarvatonkoiria olemme tuoneet mm.

PERU
Perun tuonti Tsekkien kautta, suuri, Fin & Rus Mva, PMW-01, FinW-01 Keiko
keskikokoinen, Fin Mva, FinW-02 Hola Pelito
pieni, Crom Pelito
Hola Peliton ja Crom Peliton omistamme yhdessä Marjaan Koskisen, Scarface kennel kanssa.
keskikokoinen Balines (Albertini)
suuri Fi & Pe MVA Sol (Aparcana)
suuri Chusky Itaron
suuri Dongo Itarom
keskikokoinen Huandoy Capac Cuna
keskikokoinen Didi Capac Cuna

EUROOPPA
Olemme tuoneet myös koiran Ranskasta, vaikka emme sitä omistakaan
iso, UrQu Huayna Capac de Bodhisattva, kasvattaja Jean-Claude Viel.
Venäjä, pieni Tsukki
Slovenia, suuri Kunturchawa
Belgia, pieni Indigo Les Fleurs Mystiques ja pieni Isis Les Fleurs Mystiques
Tsekki, pieni, Chupa Chups Anika Vevos (ei jalostuskoira, lopetettu 1 vuotiaana vaikean perinnöllisen sairauden vuoksi)
Ranska, keskikokoinen, Eldorado Del Kalidor
Espanja, pieni, Chuil
Ruotsi, keskikokoinen, Lohamras Mont Pele
Venäjä, pieni, Aisfire Zorro Cheveio
Espanja, pieni, Ironsex
Tsekki, keskikokoinen, Adventure Dark Gitigaro
Ranska, pieni, Mocchocaloh de Korrantoh
Venäjä, iso, Sonderwol Legend Rarity Guy

2000 luvulla on kenneliimme syntynyt myös yksi meksikonkarvatonkoira pentue. Meksikonkarvatonkoira (pieni), Ruotsin tuonti Gagagus Minero de Oro Lissu, kasvattaja Ulla Alf-Björgner, Lissu teki meille yhden pentueen, jossa oli kaksi pentua. Joista toinen pennuista on jatkanut sukuaan täällä Suomessa.

Uusin roduistamme oli amerikankarvatonterrieri (ei enään ko. rodun kasvatusta), ensimmäiset kolme AHTtä toimme Suomeen Amerikasta keväällä 2003. Yksi näistä kolmesta koirasta tuli meille ´PR´Lar-Monís Valentina N Finland ´Sunny´.
Sunnyn
ja Jimmyn Flinthillís American Dream ensimmäinen pentue syntyi kennelissämme keväällä 2004, joka oli myös Suomen ja koko Euroopan ensimmäinen AHT pentue.

Kasvatamme perunkarvatonkoiria pääasiassa kokomuunnoksissa pieni ja keskikokoinen.

Muu toimintani koirien parissa, olen mm. jäsenenä yhdistyksissä:
- Suomen Kennelliito ry (SKL)
- Suomen Seurakoirayhdistys ry (SSKY)
- Suomen Karvattomat Rodut ry (SuKaRo), toimien mm. tämän yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2001 - 2007 ja 2010 - 2013 tein myös ko. yhdistyksen lehteä 2001 - 20014. Sekä olen laatinut yhdistyksen ensimmäisen JTO: n ja PeViSan.
- Lisäksi olen käynyt Jämsän maatalousoppilaitoksen järjestämän koirankasvattaja kurssin (320h).

Muut
KENNELpäivät
PERUn matkani 2006
Joutsa
Pappinen

 

Muut Harrastukseni

Koiriin liittyviä harrastuksiani on koirien vaatetus.
Ompelen ja neulon kaikenlaista koirille
>>> tästä pääset katsomaan tuotoksiani

Piirtäminen on myös kuulunut aina lempi harrastuksiini jo lapsesta saakka. Erityisesti pidän eläinten kuvaamisesta.
>>> Tästä pääset kurkkaamaan joitain piirroksiani (päivitetään)

Yhtenä harrastuksistani ja ihanteistani haluan mainita intiaanit. Kerään kaikkea mikä liittyy intiaaneihin ja jos olette huomanneet on Bay's Bushyfur koiria nimetty myös intiaaniheimojen mukaan.

Lopuksi kunnioituksestani intiaanien viisaudelle ja mielestäni, niin oikeaan osuvaa viisautta osoittava pätkä

 

 

webdesign & © BBkennel 2011 - 2017